Algemeen/Service
  Producten
  Techniek
  Website

Hier vindt u een antwoord op de meest gestelde vragen van bezoekers en of klanten van Amfra Europe bv omtrent producten.


Waar zijn Amfra Europe thermostaten te koop?

Onze thermostaten zijn bij vrijwel iedere bouwmarkt en of cv-installateur verkrijgbaar. Daarnaast leveren wij ook aan enkele webwinkels. Voor deze adressen verwijzen wij u graag naar deze pagina.

De meeste bouwmarkten hebben in ieder geval een voorbeeld hangen, zodat u kunt zien hoe onze thermostaten er in werkelijkheid uit zien. Mocht een bedrijf ze niet op voorraad hebben, of niet standaard verkopen, dan kunnen zij de door u gewenste thermostaat altijd bij ons bestellen.

 terug naar boven

Waarin zijn Amfra Europe thermostaten beter dan de andere merken?

De thermostaten van Amfra Europe zijn kwalitatief minstens net zo goed als die van de concurrent. Het grote verschil zit hem in de voor u zeer gunstige prijs/kwaliteitsverhouding. Wij proberen altijd te zorgen voor een zo laag mogelijke prijs van onze thermostaten en tegelijkertijd voor een zo hoog mogelijke kwaliteit. We leven immers in een tijd die al duur genoeg is. 
Gemiddeld genomen verdient een Amfra Europe klokthermostaat zich dan ook binnen de garantietermijn terug en is dus eigenlijk gratis (t.o.v. een standaard thermostaat). Daarnaast proberen wij altijd om onze thermostaten een eigentijds uiterlijk te geven, zodat het in ieder interieur toepasbaar is.

 terug naar boven

Wat is het verschil tussen een standaard, klok-, optimaliserende en een modulerende thermostaat?

Een standaard en een klokthermostaat werken volgens hetzelfde principe. Zodra de temperatuur, in de ruimte waar de thermostaat hangt, onder de gevraagde temperatuur zakt, zal de thermostaat er voor zorgen dat de twee draadjes die u op de thermostaat heeft aangesloten met elkaar worden verbonden en zal de ketel gaan stoken. Wordt de ingestelde temperatuur bereikt, dan zal de thermostaat de verbinding tussen de draadjes weer ongedaan maken en zal de ketel stoppen met stoken.
Het verschil tussen een standaard thermostaat en een klokthermostaat is dat een standaard thermostaat alleen handmatig hoger of lager kan worden gezet. Een klokthermostaat kunt u afhankelijk van het type, per week, week/weekend, week/zat/zon of dag programmeren. Hierdoor hoeft u niet meer om te kijken naar de thermostaat. Dit in tegenstelling tot een standaard thermostaat. 

Een optimaliserende thermostaat gaat daarbij eigenlijk net een stapje verder. Deze bekijkt de omgeving waar hij hangt. Hierdoor leert hij wat de omgevingstemperatuur doet als er bijvoorbeeld een deur open gaat. De temperatuursdaling kan bijvoorbeeld uit zichzelf weer verdwijnen, doordat bijvoorbeeld de zon door de ramen schijnt. Zodra de thermostaat dit soort dingen door heeft, gaat hij berekenen hoe hij zo zuinig mogelijk kan stoken en toch een hoog comfort kan garanderen.
In de eerste week kan het zijn dat het iets langer duurt voordat de ketel aan of uit springt. Dit is geen fout of een te grote schakeldifferentie, maar laat zien dat de thermostaat bezig is zich aan te passen aan zijn omgeving. Daarnaast zal een optimaliserende thermostaat niet inschakelen wanneer hij merkt dat de temperatuur langzaam stijgt, maar wachten tot de omgeving is geacclimatiseerd. Hetzelfde gebeurt bij het kijken of hij uit moet. Wanneer de temperatuur nog daalt, zal de optimaliserende thermostaat aan blijven.

Een modulerende thermostaat daarentegen,communiceert met de ketel om aan te geven of de ketel aan of uit moet. En zo ja, of hij voluit of gedoseerd zal gaan stoken.

 terug naar boven

Ik heb stadsverwarming. Kan ik mijn thermostaat vervangen door een nieuwe?

Jazeker, dat kan. Bij vrijwel ieder stadsverwarmingssysteem kunt u onze thermostaat direct monteren.

Mocht u echter een Villa-systeem (Honeywell) hebben, dan moet u eerst de oude motorische klep vervangen. Dit ligt niet aan onze thermostaat, maar is een probleem bij het Villa-systeem. Dit probleem heeft u ongeacht welk merk thermostaat u wilt monteren. U kunt voor het vervangen van uw motorische klep terecht bij uw installateur, maar wilt u de klep zelf monteren, kunt u er ook voor een goede prijs n bij ons bestellen.

Bij vragen over het plaatsen van onze thermostaten op uw stadsverwarming kunt u altijd contact met ons opnemen.

 terug naar boven

Welke temperatuur is s nachts, of als ik korte tijd weg ben, aan te raden?

Wij raden u aan om de temperatuur niet lager te zetten dan 15 16C. Dit ter voorkoming van hoge stookkosten. Het kost u namelijk meer om de kamer vanaf een heel lage temperatuur te verwarmen, dan de temperatuur op peil te houden op 15 16C.

 terug naar boven

Mijn thermostaat geeft in nummers de dagen aan. Hoe werkt dit?

De nummers 1 t/m 5 geven de werkdagen aan (maandag t/m vrijdag).
Nummer 6 staat voor zaterdag en nummer 7 voor zondag.

 terug naar boven

Zijn Amfra Europe thermostaten ook geschikt voor vloerverwarming?

Jazeker. Een vloerverwarming is niet veel meer dan een radiator in de grond, dus dit moet normaal gesproken geen probleem opleveren. In uitzonderlijke gevallen, voornamelijk bij een heel oude vloerverwarming, is een weerstandsafhankelijke thermostaat nodig. Voor dit type is een gewone thermostaat niet geschikt. Twijfelt u, neem dan even contact met ons op, dan gaan wij voor u na of uw systeem problemen op zou kunnen leveren.

 terug naar boven

Zijn Amfra Europe thermostaten ook geschikt voor airconditioning?

De gehele ThermicControl lijn, op de ThermicControl 33 na, is geschikt voor airconditioning. Hiervoor dient u de draden in de thermostaat anders aan te sluiten. De draad die normaal in aansluiting 1 zit, kunt u nu in aansluiting 3 doen. Zit uw draad standaard in aansluiting NO, dan kunt u deze nu in NC zetten. Nu zal uw thermostaat precies contra gaan werken en is deze dus geschikt voor airconditioning. Bij sommige thermostaten is het ook mogelijk om in plaats van een stookindicatie een koelindicatie in te stellen. Wanneer u dit wenst, neem dan even contact met ons op. Dan leggen wij u uit hoe dit in zijn werk gaat.

 terug naar boven

Waarom gaat bij mijn Helios de ketel 1 maal per dag kort aan terwijl er al een tijdje geen warmtevraag is?

Dit is een standaard ingebouwde ketelbeveiliging. Bij langdurig uitstaan van de ketel kunnen er onderdelen vast gaan lopen. Door de ketel dagelijks even kort te laten draaien, wordt dit voorkomen en zal uw ketel langer meegaan.

 terug naar boven

Ik heb een open haard in dezelfde ruimte als mijn thermostaat. Hierdoor wordt het in die ruimte wel warm, maar in de rest van het huis niet. Wat kan ik hier aan doen?

Wanneer u de radiatoren in de ruimte van de open haard uit zet, dan kan de cv-ketel die ruimte niet verder verwarmen. U zou de thermostaat nu gewoon een paar graden hoger kunnen zetten om de temperatuur in de rest van het huis aangenamer te maken.
Een nog betere oplossing is echter om een draadloze thermostaat te kopen. In ons geval de Easy Comfort. Met deze thermostaat kunt u eenvoudig het draadloze element in de ruimte zetten waar u een bepaalde temperatuur wenst. De thermostaat houdt nu de temperatuur van deze ruimte aan om de rest van het huis te verwarmen. Zet wel weer de radiatoren in de ruimte met open haard uit, anders wordt het daar erg warm.

 terug naar boven

Ik kan de knopjes om te programmeren niet vinden! Waar zitten die?

Op de meeste thermostaten zitten klepjes. Onder deze klepjes zit de bediening van de thermostaat. Bij ieder type zit het klepje op een andere plaats. Bij vrijwel iedere thermostaat die een klepje heeft, staat het type van uw thermostaat op het klepje. Bij de ThermicControl 33 en 44 zit het klepje onder het display en kunt u deze naar beneden open klappen. Bij de overige thermostaten met klepje gaat het klepje naar de zijkant open.

 terug naar boven

Hoe kan ik mijn thermostaat aan mijn interieur aanpassen?

Voor de Helios en de ComfortControl 8B is het mogelijk om aparte dekselsetjes te bestellen in verschillende kleuren. Op deze manier kunt u uw thermostaat aanpassen aan de sfeer bij u in huis, waardoor de thermostaat een aanvulling op uw interieur wordt.
Daarnaast hebben al onze thermostaten een eigentijds, modern en slank design, waardoor ze perfect in ieder interieur passen.

 terug naar boven

Mijn thermostaat kan ieder heel klokuur van programma verwisselen. Ik zou dit echter graag ieder half klokuur willen zien. Kan dit?

Als u met uw vraag bedoelt dat u het programma ieder half uur wil kunnen instellen, is het antwoord helaas nee. Bedoelt u echter dat u i.p.v. bijvoorbeeld 8:00 het programma om 07:30 aan zou willen laten springen, en ieder ander programma ook op het halve uur wilt laten veranderen, is het antwoord ja. U kunt dan namelijk de klok van uw thermostaat een half uur eerder of later instellen. Dan is het bijv. 8:00, maar uw thermostaat geeft 7:30 aan. Let bij het programmeren van de rest dan wel op of u de klok een half uur, of iedere andere keuze, voor of achter laat lopen.

 terug naar boven

Als ik de batterij verwissel, ben ik dan al mijn instellingen kwijt?

Wanneer u de batterijen n voor n verwisselt, blijven de instellingen behouden. Maar als u beide batterijen tegelijk verwijdert, wordt er een interne reset gegeven, en bent u uw programma kwijt. De enige uitzondering hierop is de Helios. Deze onthoudt altijd uw programma bij het vervangen van batterijen, zelfs als u daar een lange tijd overheen laat gaan.

 terug naar boven

Hoe kan ik mijn apparaat resetten/herstarten?

Bij alle klokthermostaten is het mogelijk om te resetten/herstarten, deze toets wordt of reset of terug genoemd. De plaats van de reset/terug-toets kan verschillen per type. Meestal zit de reset/terug-toets voor op de thermostaat en kunt u die met een paperclip indrukken. Gebruik geen potlood, dit kan schade veroorzaken aan het knopje, waardoor de thermostaat defect kan raken. In de andere gevallen kunt u het beste de batterijen voor 2 minuten uit het apparaat halen.
Voor de Easy Comfort geldt nog een extra voorwaarde om te resetten. Hier dient ook de stekker voor 5 minuten uit de ontvanger te worden gehaald.
Zorg er bij het resetten altijd voor dat u uw instellingen op papier heeft staan, want na het resetten, kunt u deze niet meer terugvinden in uw apparaat (m.u.v. de Helios zie de gebruiksaanwijzing).

 terug naar boven

Ik heb geen beeld (meer) op het display van mijn thermostaat. Wat nu?

Zitten de batterijen in de juiste richting in de thermostaat? Zoja, controleer dan of het probleem niet opgelost kan worden door de batterijen te vervangen. Reset het apparaat vervolgens even, en kijk of het probleem nu is opgelost. Is dit niet het geval, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

 terug naar boven

Hoe verzet ik de klok van mijn thermostaat naar zomer- of wintertijd?

Voor het veranderen van de zomer- en wintertijd, kunt u gewoon de tijdsinstelling veranderen. Dit verschilt per type en kunt u terug vinden in uw gebruiksaanwijzing.

 terug naar boven

Op mijn thermostaat wordt de temperatuur in Fahrenheit weergegeven. Hoe kan ik dit terugzetten naar Celcius?

Probeert u eerst eens om uw apparaat te resetten/herstarten, meestal is het probleem dan al opgelost. Mocht dit het probleem niet oplossen, neem dan contact met ons op. Samen met u kunnen we dan de handelingen verrichten waardoor het probleem opgelost wordt.

 terug naar boven

Mijn vraag staat er niet bij, wat nu?

Lees allereerst de andere categorien door. Mocht dit ook geen antwoord opleveren, dan kunt u het beste even contact met ons opnemen. Wij zullen dan proberen om het antwoord op uw vraag alsnog te geven. Dit kan altijd per e-mail, maar ook telefonisch. Telefonisch contact kunt u het beste opnemen via 0299 46 37 63 op:

Maandag van 15:30 tot 16:30
Dinsdag t/m donderdag van 11:00 tot 12:00 van 15:30 tot 16:30
Vrijdag van 11:00 tot 12:00

Op deze tijden is de technische dienst aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Wij geven de voorkeur aan telefonisch contact, omdat wij dan zo snel mogelijk uw probleem op kunnen lossen. Wilt u toch liever schriftelijk contact hebben, dan kunt u dat doen via info@amfraeurope.nl of door een brief te sturen aan het postadres: Signaal 7, 1446 WT Purmerend

 terug naar boven

Disclaimer